Omgeving

Quinta da Sobreira ligt op 12 minuten rijden van het dichtstbijzijnde strand São Martinho do Porto, met zijn lange boulevard, pittoreske straatjes en diverse restaurants en winkeltjes. Door de prachtige baai is dit strand zeer geschikt voor kinderen. Hier kun je zomers oa. een speedboot, bananenboot of waterfiets huren.

Iets verderop ligt Foz do Arelho, met aan de ene kant de Atlantische Oceaan en aan de andere kant een grote lagune. De Atlantische Oceaan is uitermate geschikt voor golfsurfen en de lagune is een hotspot voor kitesurfers. Tevens is de lagune erg geschikt om met (kleine) kinderen naar het strand te gaan.  In Foz do Arelho zit een grote surfschool waar je kunt leren surfen, kiten en zeilen. Door de lange boulevard met restaurants en barretjes kun je hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vertoeven.

Tevens zijn er in de omgeving meerdere rustige stranden en lig je op geen enkel strand handdoek aan handdoek.

Na ruim 20 jaar ervaring in de regio, weten wij precies waar je het aller lekkerst kunt eten. Van een authentiek Portugees restaurant tot moderne eetgelegenheden en bars. Wij wijzen je dan ook graag de weg naar de beste restaurants in de omgeving van Quinta da Sobreira en dat hoeft absoluut niet duur te zijn!

De hele regio staat vol met kastelen (o.a. Leiria en Porto Mós), paleizen (Sintra). burchten (Óbidos), kathedralen (o.a. Batalha en Alcobaça) en musea (o.a. het ceramisch museum in Caldas en het wijnmuseum in Alcobaça). In het nabijgelegen Caldas da Rainha kun je leuk winkelen en allerlei lekkers kopen op de markt.

Ook op sportief gebied is er in de naaste omgeving veel te doen. Zo kun je paardrijden, tennissen, watersporten en fantastisch golfen bij oa. Praia D’el Rey & Royal Óbidos.

Op de Facebook pagina van Quinta da Sobreira houden we je regelmatig op de hoogte van leuke activiteiten in de omgeving!

En een selectie foto’s van steden en bezienswaardigheden in de omgeving van Quinta da Sobreira. Voor meer informatie mag u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen! Tevens hebben wij met de jaren diverse reisgidsen folders en informatie verzameld waar u tijdens uw verblijf uiteraard gebruik van kunt maken.