Schilderweek september 2017

Datum: 25 t/m 29 september 2017
Docent: Peter van Oostzanen (website)
Locatie: Quinta da Sobreira
Kosten: €700,- (excl. vliegreis)

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Enige ervaring met schilderen en / of tekenen is echter wel gewenst. We beginnen de week met wat theorie, bedoeld om een betere een opzet te maken voor een tekening. We behandelen hoe je een tekening of schilderij in verhouding opzet, hoe je perspectief toepast en hoe je een compositie maakt. Vervolgens gaan we op locatie tekenen. Dit is niet alleen leerzaam: je kunt gelijk ook genieten van de omgeving, de sfeer en de cultuur van Portugal. De volgende dag zoeken we weer een locatie op om verder te tekenen. Ook ga je hier een onderwerp zoeken dat je de rest van de week gaat uitwerken in een olieverfschilderij.

IMG_8556 IMG_8566 

Arrangement
Het schildervakantie-arrangement bestaat uit:
– 5 lesdagen
– Verblijf (6 overnachtingen met ontbijt)
– 4 keer een lunch
– 3 keer een diner in de villa
– Schilderpanelen/doeken
– Olieverf
Zelf hoef je alleen penselen mee te nemen! Welke penselen je nodig hebt hoor je van ons, het is eventueel mogelijk om de penselen via ons te bestellen. Ze zijn daarna van jou.

Niet inbegrepen in het arrangement zijn:
– De reis naar Postugal. De Villa ligt zo’n 2200 km van Utrecht en is zowel met de auto als met het vliegtuig te bereiken. Desgewenst kunnen we je ophalen van de luchthaven van Lissabon.
– De consumpties tijdens de uitjes, 1 keer een lunch en 2 maal diner buiten de villa zijn voor eigen rekening.

De prijs voor de schilderweek is € 700,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer met gedeelde badkamer. € 750,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer met eigen badkamer. Bij alleen gebruik van een 2-persoonskamer kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie over het programma? Dan kunt u mailen naar huijts@zonnet.nl of bellen naar 06-25139165 (Marjon, Quinta da Sobreira). Volg de Facebook pagina Schilderweek in Portugal voor meer informatie en leuke beelden van de locatie en omgeving.

De schildervakantie gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Palacio da Pena - Santarèm Óbidos Lissabon 2